Interview Filippos Falkonakis

Als internationale student kan het lastig zijn een baan te vinden en je raakt gemakkelijk verdwaald tussen al die vacatures. Compliance Talentheeft me ontzettend geholpen door de match voor mij te maken.

Interview Filippos Falkonakis

Interview Filippos

Filippos is een 26 jarige student uit Griekenland. Na het afronden van zijn Bachelor Rechten besloot hij te verhuizen naar Nederland. Hier begon hij aan zijn Master Rechten en Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Vlak na het succesvol afronden van zijn Master is hij aan de slag gegaan bij Vistra als KYC officer. Nu het einde in zicht is vertelt hij ons graag meer over zijn ervaringen!

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
‘Via een vriend kwam ik terecht bij Compliance Talent. In eerste instantie was ik nog niet op zoek naar een bijbaan. Eerst wilde ik mij focussen op het afronden van mijn Master. Dit was gelukkig geen probleem. Na het behalen van mijn diploma kon ik al snel fulltime beginnen bij Vistra. Een baan die goed aansloot bij mijn interesse in zowel Finance als recht.’’ 

Hoe heb je het contact ervaren?
‘Erg goed! het proces via Compliance Talent verliep snel en het contact was fijn. Door het regelmatige contact voelde het erg persoonlijk. Daarnaast werd er ook veel aandacht besteed aan mijn ontwikkeling. Zo werden er verschillende trainingen aangeboden waar ik aan kon deelnemen.’ 

Je hebt gewerkt bij Vistra, hoe was dat?
‘Eigenlijk heb ik er zowel op persoonlijk vlak als professioneel vlak veel geleerd. Ik ging aan de slag op de KYC afdeling waar ik met name verantwoordelijk was voor het uitvoeren van risicoanalyses. Daarnaast heb ik mijn kennis over Corporate law opgefrist en verbeterd aangezien Vistra een Corporate Service Provider is. Naast de meer praktische kennis heb ook professionele skills opgedaan door de vele verantwoordelijkheden die ik kreeg. Hoe ga je om met klanten? En wat doe je met belangrijke deadlines?

Al met al voelde het totaal niet als een bijbaan. Ik werkte er fulltime en heb er ontzettend veel relevante ervaringen opgedaan voor mijn toekomstige loopbaan.’

Nu we het hebben over je toekomstige loopbaan, wat staat er op de planning?
Binnenkort vertrek ik naar Frankfurt om daar te starten met mijn traineeship bij de Europese Centrale Bank (ECB). Een leuke nieuwe uitdaging! De professionele ervaringen die ik bij Vistra heb opgedaan zijn heel waardevol voor mijn volgende baan. Of ik in Duitsland blijf weet ik nog niet. Wie weet kom ik daarna wel weer terug naar Nederland!’