Testimonial Milica

Als internationale student kan het lastig zijn een baan te vinden en je raakt gemakkelijk verdwaald tussen al die vacatures. Compliance Talentheeft me ontzettend geholpen door de match voor mij te maken.

Testimonial Milica

Testimonial Milica

Milica Mijailovic is een 21 jarige Bachelor student Communicatie Wetenschappen. Naast haar studie was ze op zoek naar meer uitdaging, een bijbaan waar ze haar studie in de praktijk kan brengen. Via een vriendin kwam ze in contact met Compliance Talent. Al snel kon ze aan de slag binnen het AML team van Adyen. Graag deelt ze haar ervaring!

Milica bracht haar Middelbare schooltijd door op een Internationale School. In eerste instantie was haar plan te gaan studeren in Londen, maar een schooltrip naar Rotterdam heeft haar doen besluiten toch naar Nederland te verhuizen. Hier heeft ze haar Bachelor Economics aan de Erasmus in Rotterdam gevolgd. Echter, na haar eerste jaar besloot ze het roer om te gooien en Communicatiewetenschappen in Amsterdam te starten: ‘Ik ben groot fan van Nederland en vooral van Amsterdam, de mensen hier zijn allemaal zo open en er zijn natuurlijk ontzettend veel internationale studenten.’

Compliance Talent
Milica hoorde over Compliance Talent via een vriendin van haar: ‘Als internationale student kan het lastig zijn een baan te vinden en je raakt gemakkelijk verdwaald tussen al die vacatures. Compliance Talent heeft me ontzettend geholpen door de match voor mij te maken.’
‘Daarnaast hebben ze me niet alleen geholpen met het vinden van de juiste baan. Ook kreeg ik handige tips ter voorbereiding op de sollicitatie. Dit was erg fijn aangezien in eerste instantie het gehele process nogal intimiderend was.’

Werken bij Adyen
‘Toen ik begon bij mijn baan had ik nul verwachtingen over AML of Adyen, dus ik ging er erg open in.’ Het duurde echter niet lang voor ze zich volledig thuis voelde: ‘De werksfeer bij Adyen is geweldig. Het is een gigantisch bedrijf, maar toch voelt dat niet zo. het heeft geen strikte hiërarchie wat ervoor zorgt dat ik me gewaardeerd voel, ook door mijn meerdere.’

Ondanks dat AML niet iets is wat ze in de toekomst wilt doen, is ze positief: ‘Ik vind het leuk om in het AML team te werken. Ik denk dat het goed is om nieuwe dingen te proberen en om er zo achter te komen waar je energie van krijgt. Daarnaast is het niet zo repetitief als ik dacht en ik krijg veel verantwoordelijkheid. Zo mag ik nu helpen met het inwerken van nieuwe studenten die bij het team komen!’

Toekomst
Milica staat open tegenover haar toekomst en haar carrière: ‘Misschien wil ik een Master Environmental Economics in de UK doen. Ik zou namelijk graag iets doen met duurzaamheid. Maar voor nu blijf ik nog even in Nederland en ik zie vanzelf wel wat de toekomst mij brengt..’